zondag 17 april 2022

Onze focus geeft richting aan energie


Als er iets is dat we in deze tijd vol veranderingen kunnen controleren, dan is het wat we kiezen om onze focus op te richten. Wanneer we onze focus ergens op richten, dan raken we het aan — zelfs als het gaat over een concept of en gevoel — om het dan in onszelf te brengen. En zolang we onze focus hierop blijven richten, wordt het daardoor steeds belangrijker in ons leven…

Dan komt er een punt waarop we een beslissing kunnen nemen. Is het genoeg voor ons om datgene waar we ons op hebben gefocust beter te begrijpen? Of willen we datgene wat we nu beter begrijpen gebruiken om iets in ons leven te veranderen — te verbeteren? In andere woorden, willen we dat waar we ons op hebben gefocust een basis laten zijn voor iets dat we in ons leven willen manifesteren?


Wanneer het genoeg is om iets beter te begrijpen zonder dat we er verder iets mee willen doen, dan is dit het punt waar we verder gaan met ons leven en onze focus richten op iets anders.

Aan de andere kant, als we dat waar we ons op focussen willen gebruiken als een fundament om iets nieuws in ons leven te brengen, dan is de kans groot dat we hierover blijven nadenken, erover gaan praten en uiteindelijk merken we dat het op een of andere manier een deel van ons leven is geworden…


Op zich is dit principe niets nieuws.

Waar het interessant wordt is in de realisatie dat wij kunnen bepalen waar we onze focus, onze aandacht, onze gedachten en onze energie op richten.


Zeker in deze tijd waarin de hele wereld door enorme veranderingen gaat, die vervolgens door dee nieuws media continue uitgezonden worden naar eenieder die ernaar wil luisteren, worden we als het ware gebombardeerd met informatie over wat er gaande is in andere delen van de wereld — informatie die bovenop de veranderingen die waarschijnlijk in ons leven plaatsvinden — waardoor we het idee kunnen krijgen dat er niets is wat we zelf, als individu, kunnen doen om balans — of zelfs vrede — te brengen in die veranderende situaties.


En toch is het aan ons waar we onze focus, onze aandacht op richten.

Het is aan ons om onze focus te richten op die dingen die ons leven raken op een positieve manier.


Wanneer we aandacht geven aan die dingen die goed voor one werken, maar ook aan nieuwe avonturen die positieve gedachten, positieve veranderingen in ons leven kunnen brengen, dan laten we juist die situaties, die gedachten of concepten in ons leven groeien — en uiteindelijk manifesteren.

Nieuwe dingen. Vrolijke dingen. Heelheid en creativiteit op veel verschillende lagen…


Op dezelfde manier geldt dat wanneer we onze aandacht continu richten op “alles wat verkeerd gaat in de wereld”, dan bestaat de kans dat we eventuele obstakels in ons eigen leven groter maken dan we zouden willen…


Onze focus, onze aandacht, geeft richting aan energie — en waar we onze aandacht op richten is onze eigen keuze…







Geen opmerkingen:

Een reactie posten