vrijdag 25 mei 2018

Wonderen



Geloof jij in wonderen? In die (mooie) dingen die gebeuren waarvan je niet begrijpt hoe, wat waar of waarom, maar wel heel blij wordt van het feit dat het gebeurt? In die zaken waarvan je soms pas achteraf verwonderd raakt hoe dat nu precies op dat moment in ons leven kon komen, zonder dat we daar zelf iets aan hadden gedaan. Dat ongeplande dat plotseling veel beter uitvalt dan je het ooit zelf had kunnen dromen?


Het leven zit er vol mee!

We zien misschien niet altijd hoe iets op ons pad komt om ons te helpen; vaak al helemaal niet wanneer het iets is waar we niet direct op zaten te wachten. Maar wanneer we open staan voor het Leven en onszelf toestemming geven om al het goede dat het Leven ons te bieden heeft te omarmen, dan kan het zomaar zijn dat we merken dat we eigenlijk best vaak reden hebben om ergens verwonderd naar te kijken. Dat we die kleine en grote wondertjes steeds vaker tegenkomen…


De vraag die vanaf de andere kant komt is of we iets eerst moeten begrijpen voordat het iets voor ons kan betekenen in ons leven. Is het nodig dat we precies weten hoe iets in elkaar steekt, waarom het werkt ~ of juist niet ~ voordat we ervan kunnen genieten in ons leven? Moeten we alles wat er op ons pad komt tot in het kleinste detail kunnen verklaren om het vertrouwen te hebben dat iets goed is? Zijn wonderen zo ongrijpbaar, dat we ze eigenlijk zo goed mogelijk uit ons leven zouden moeten verbannen?


Misschien kunnen we beter ons gevoel vertrouwen; als het goed voelt, dan is het okay. Of als we zien dat het ons verder helpt ~ ook al begrijpen we misschien nog niet hoe het om te beginnen op ons pad kwam ~ dan is het een goed idee om er iets mee te gaan ~ of blijven ~ doen.


Sommigen zullen zonder aarzelen wonderen omarmen. Anderen zullen net zo stellig eerst alles willen bewijzen en daarom misschien zeggen dat wonderen niet bestaan. (Iets bestaat pas echt als het bewezen en begrepen is.)


Het is een hele specifieke polariteit die steeds duidelijker wordt in de wereld van vandaag… 

En het lijkt vooral te spelen in die aspecten van het Leven die direct met ons welzijn ~ onze fysieke, mentale en spirituele gezondheid en persoonlijke groei ~ te maken hebben.


Dat betekent dat de polariteiten aan ieder van ons als individu worden aangeboden zodat we de mogelijkheden kunnen afwegen. Dat we kunnen voelen hoe iedere kant voor ons als persoon voelt. Dat we zelf mogen bepalen of we eerst bewijzen willen zien, of ons gevoel durven te vertrouwen…

En er zijn niet noodzakelijkerwijs goede en slechte oplossingen of gebeurtenissen; alleen oplossingen en gebeurtenissen die beter of slechter bij ons ~ als individu ~ passen.


En dan blijkt opeens dat wonderen ~ welke oplossing we ook kiezen ~ op ons pad komen.

Dat is iets om blij van te worden en bovenal zoveel mogelijk van te genieten!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten