vrijdag 25 mei 2018

Stralen



Laat jij jezelf stralen?

Wanneer we helemaal blij zijn met iets is het gemakkelijk om onze energie te laten stralen. Het gebeurt bijna vanzelf. De blijheid spettert van ons af en de hele wereld kan dat zien… En het lijkt wel alsof onze energie dan gevoed wordt door de wereld om ons heen; het wordt een wisselwerking waardoor onze energie sterker wordt hoe meer we onze blijheid laten stralen.

Die wisselwerking zouden we dus eigenlijk goed kunnen gebruiken in ons dagelijkse leven, zou je denken.
Maar het gekke is dat we in de routine van ons dagelijkse leven onze energie in de regel veel minder laten stralen. We hebben dan veel meer de neiging om ons te gedragen zoals van ons wordt verwacht en daardoor alleen dat deel van onszelf te laten zien waarvan we denken (!) dat de wereld om ons heen zal waarderen of zelfs accepteren.
Wat er dan gebeurt is dat ook alleen dat deel wat we op dat moment aan de wereld tonen door onze omgeving wordt gevoed.

Nu is er helemaal niets mis mee om ervoor te kiezen ons te gedragen volgens bepaalde waarden en normen waardoor we ons in een relatief veilige positie plaatsen in de zin dat we gewaardeerd worden door onze omgeving. Of dat nu gaat over familie en vrienden of over collega’s en kennissen.

Daardoor is het alleen ook zo dat we nooit helemaal ons werkelijke, authentieke zelf uitdrukking geven; in wezen doordat we een filter in onze energie zetten dat alleen die aspecten van ‘ons zelf’ naar buiten laten komen waarvan wij vinden (of denken) dat ze zullen worden geaccepteerd door onze omgeving.
En zolang we dat doen is er ook geen echte aanleiding om te gaan ontdekken wie we werkelijk zijn…

Welke aspecten van onszelf kennen we (nog) niet? Welke delen van onszelf duwen we als het ware naar de achtergrond omdat we hebben geleerd dat we onszelf niet ‘op de borst moeten slaan’? Tenslotte, ‘hoogmoed komt voor de val’!

Aan de andere kant is het in de energie van dit punt in de tijd steeds belangrijker om juist al die aspecten van ‘ons zelf’ die ons uniek maken te ontdekken en naar buiten te brengen. Niet noodzakelijkerwijs door ons gedrag ~ of door onszelf ‘op de borst te slaan’ ~ maar eerder door ervoor te kiezen dat we ons volledige zelf mogen en kunnen zijn. Onafhankelijk van wat we denken dat er van ons verwacht wordt.

Zo gauw we zelf kunnen accepteren dat het okay is om ‘ons zelf’ te zijn ~ om authentiek te zijn ~ om juist die aspecten in onszelf die ons uniek maken te erkennen; dan beginnen we een heel andere energie uit te stralen.

En zo gauw we ‘ons zelf’ laten stralen, maken we de wereld beslist een beetje mooier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten