dinsdag 2 februari 2021

Waar komt dit opeens vandaan?

Herken je dat? Die vaak onaangename verrassing, net wanneer alles zo goed gaat — en dan opeens veranderd de situatie in een oogopslag en vind je jezelf in een positie waarin het lijkt of je helemaal opnieuw kunt beginnen met waarmee je bezig was…

En dan heb je die ene gedachte… 


Waar komt dit opeens vandaan?


Of het nu gaat om een abrupte verandering in de wereld om ons heen, of eerder om een verandering in onszelf — zoals een verandering van gedachten; een verandering in hoe we naar ons leven kijken — het resultaat  is dat het pad of de richting die we hebben gekozen plotseling is veranderd. Het leidt ons niet langer door bekend terrein of langs een stappenplan dat altijd voor ons heeft gewerkt.

Opeens heeft dit pad omleidingen een hindernissen die ons een nieuwe richting induwen; die ons een duwtje — en soms een flinke duw! — geven om nieuwe manieren te vinden om onze doelen te bereiken.


En hoe hard we er ook mee bezig zijn — de manier waarop we het altijd gedaan hebben werkt niet meer voor ons…


Waar komt dit opeens vandaan?


In de wereld van vandaag de dag lijken er veel situaties te zijn waarvoor dit geldt. Steeds zijn er andere omstandigheden die van ons verlangen dat we meer flexibel worden en anders omgaan met de veranderingen in onze omgeving in zijn algemeen en in ons leven in het bijzonder.


Dat kan betekenen dat we kijken naar hoe het thuiswerken ons helpt gedurende de “lockdown”. Of door het vinden van nieuwe manieren om onszelf weer “op te laden” nu reizen (en vakanties) onmogelijk lijken. Of zelfs door het vinden van nieuwe manieren om bij elkaar te komen…


Bijna iedere keer dat we onszelf afvragen “Waar komt dit vandaan?” is het het Universum dat ons vertelt dat er een betere manier is om dingen te doen.

Dit kan zijn dat er een andere manier is om onze bestaande doelen te bereiken, maar het kan ook betekenen dat het nodig is om onze doelstellingen te evalueren om te kijkeen of deze nog steeds bij ons passen. Willen we die doelen nog wel bereiken?


Klinkt misschien vreemd, maar vaak is dat niet het geval…


Ergens was er misschien al een punt waarop we zijn gaan twijfelen of dat doel waaraan we zo hard werken nog steeds belangrijk is in ons leven. Het kan zijn dat het nooit “ons” doel was, maar eerder een doel dat ons in onze jeugd altijd is voorgehouden als iets wat belangrijk was om te bereiken in je leven. Aan de andere kant, zelfs als er ooit een moment was dat dit doel wezenlijk belangrijk was voor ons, kan het zijn dat we inmiddels hebben ontdekt dat er betere, leukere en productiever manieren zijn om onze tijd en energie te besteden…


Dit is hoe dan ook een goed moment om ons af te vragen waarom we nog steeds naar een doel toewerken dat zijn belang — zelfs zijn glans — voor ons heeft verloren…


In de energie waarin we op dit moment leven, is dit precies het punt waarop het Universum een duit in het zakje doet en de omstandigheden veranderd.


Dat is waar het vandaan komt.


Dus geniet van de nieuwe mogelijkheden die je hierdoor gegeven worden!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten